dilluns, 4 de maig del 2009

Gats Suïcides

Es conegut que els gats pateixen la síndrome del gat volador, el qual consisteix, en quan els agafa la neura, llançar-se al buit sense més. Una mena de suïcidi. Fins aquí tot correcte, però últimament m’he fixat que hi ha molts gats morts a les calçades de les carreteres. Ara també és suïciden tirant-se sota els cotxes?
En certes circumstàncies, determinades per la vida dels seus amos, els gats s’apropien del possible futur d’aquests i per això embogeixen aviat, es llencen per les finestres, terrasses i cornises, ataquen a les visites insuportables, es mengen el canari, marxen sense avisar…i ara es tiren a la carretera.
La gent prefereix ignorar l’essencial d’aquests gestos extrems i els qualifica com a una cosa instintiva o “coses de gats”, com si els gats posseïssin alguna passió que pugui conduir-los a la violència espontània o al suïcidi. Que quedi clar, els únics suïcides som els éssers humans i alguns sementals decrèpits d’algunes espècies.
Què els hi passa ara als gats? És només qüestió de temps per a que els gats involuntàriament suïcides comencin a mossegar el cable de l’endoll, quedant-se fregits?
Vigilin els seus gats. No els deixin sortir massa i tractin-los amb molt d’amor. Aquestes petites mascotes poden ser una bomba de rellotgeria per la nostra civilització.
Però si ens adonem que estem millor que abans, abracem-los, acariciem-los sota la barbeta i sentim-nos justament agraïts.

1 comentari:

  1. Tens tota la raó, encara que jo puc estar tranquil perquè els meus dos gats tenen un sentit de supervivència màxim.
    Com el meu sofà no sigui tòxic les seves set vides les tenen totalment assegurades.
    Bona nota en el teu bloc,.

    ResponElimina