dilluns, 22 de novembre del 2010

Els vampirs del cafè Lehmitz

El cafè Lehmitz es trobava a prop de la Reeperbahn a Hamburg, Alemanya. Obert  la major part del dia (i la nit ) era freqüentat per mariners de tots els racons del món. Per comerciants, taxistes i treballadors portuaris. Per prostitutes, ballarines de striptease i  proxenetes. Per poetes, delinqüents d'estar per casa i altres noctàmbuls. Una de les coses que tenien en comú: se'ls hi va donar l'espatlla de la "societat respectable".
El fotògraf suec Anders Petersen es va trobar amb aquest lloc a finals dels anys seixanta i durant gairebé tres anys va conviure amb tots aquests personatges i  va captar l'ambient i l'amargura del lloc.
El seu debut va ser precissament amb el llibre Lehmitz Cafè - el més fosc, salvatge i resistent - que es va publicar el 1978.
Des de llavors, Anders Petersen ha publicat nombrosos llibres. És un dels  fotògrafs documentals més influents i ha rebut el reconeixement internacional. El 2003 va ser guardonat amb el prestigiós Prix du Photographe al Photofestival d'Arles.
  Per a més info: www.anderspetersen.se 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada