divendres, 31 de juliol del 2009

Fortor



Un petit alè em retorna
al meu oblit per sempre.
No sento.
De sobte venen al meu cap
monstruosos edificis que volen
cruspir-se ombres humanes.
No escolto.
Tres lleons es passegen pel terrat,
l'aire és calent.
No sóc.


M

dimecres, 29 de juliol del 2009

Zodiac

Zodiac és el nom amb que es coneix l'assassí en sèrie que va actuar al nord de l'estat de Califòrnia durant 10 mesos a finals dels anys seixanta. Les investigacions confirmen que va atacar a 7 persones de les quals cinc van morir, així i tot, ell afirma mitjançant cartes enviades als diaris que va matar a 37.
Durant molt de temps va enviar a la policia de San Francisco i als diaris Chronicle i Examiner diverses cartes i quatre manuscrits, dels quals només es va poder desxifrar un.
La identitat de l'assassí encara segueix sent una incògnita. La investigació es va declarar inactiva el 2004, però es va reobrir el cas el 2007.

Aquest és el manuscrit no resolt de 340 caràcters on s'afirma que conté la identitat de l'assassí...

dimecres, 22 de juliol del 2009

Jaroslav Hasek

Jaroslav Hasek va néixer a Praga el 1883. És un dels escriptors txecs més coneguts gràcies al seu llibre "Les aventures del bon soldat Svejk". Anarquista durant la seva joventut, escriu molts articles satírics per a revistes. El seu estil literari contrastava fortament amb la literatura convencional de l'època, a l'utilitzar de manera desmesurada un llenguatge groller i vulgar. Va ser aquest el motiu pel qual va ser ignorat pels cercles literaris. També va esdevenir redactor de la revista "Svet zvirat" (Món dels animals), la qual gràcies a la seva contribució va gaudir breument d'una gran popularitat, ja que Hasek es dedicava a publicar articles sobre animals inventats. L'espectacular descobriment d'una puça de temps prehistòrics, per exemple, va crear un gran furor dins la comunitat científica.
Hasek va ser cofundador del "Partit del progrés moderat al límit de la llei" (SMPVMZ)) amb el qual al 1911 va satiritzar la resta de partits polítics i el sistema electoral. En els seus discursos Hasek, en nom del seu partit, reclamava la reimplantació de l'esclavitud, la nacionalització dels conserges i prometia també un aquàrium portàtil per a cada un dels votants del partit.
Durant la primera guerra mundial Hasek va ingressar a l'exèrcit austrohongarès i va ser destinat al front de l'est al regiment d'infanteria de Bohèmia núm. 91. Sota captiveri de guerra rus Hasek es va incorporar a la legió txeca i posteriorment es va passar a l'Exèrcit Roig. Al 1918 va ingressar al partit comunista rus. Al 1920 va tornar a Praga, on va emprendre la creació de la seva obra principal, la novel·la "Les aventures del bon soldat Svejk", originalment publicada en lliuraments setmanals i amb les il·lustracions del seu amic Josef Lada. La novel·la restaria inacabada, ja que Hasek patia d'una tuberculosis encomanada durant la guerra i a més el seu estat era feble degut al seu prolongat i fort alcoholisme. Jaroslav Hasek va morir a l'edat de 39 anys.
Hasek només va poder escriure els tres primers capítols de la novel·la i part del quart.



dimarts, 21 de juliol del 2009

dilluns, 20 de juliol del 2009

CCTV

Per la teva seguretat vigilem la teva llibertat.....


dijous, 9 de juliol del 2009

Allen Ginsberg

Vi las mejores mentes de mi generación destruidas por
la locura, hambrientas histéricas desnudas,
arrastrándose por las calles de los negros al amanecer
en busca de un colérico pinchazo,
hipsters con cabezas de ángel ardiendo por la antigua conexión celestial
con el estrellado dínamo de la maquinaria nocturna,
que pobres y harapientos y ojerosos y drogados pasaron la noche
fumando en la oscuridad sobrenatural de apartamentos de
agua fría, flotando sobre las cimas de las ciudades
contemplando jazz....

Així comença el poema "Howl" (Udol) d'Allen Ginsberg. Poeta nord americà nascut al juny del 1926 i mort l'abril de 1997. Va estudiar a la Universitat de Columbia, època en la que entra en contacte amb els escriptors que, juntament amb ell, serien el nucli del grup Beat: Gregory Corso, Jack Kerouac i William Burroughs. En 1957 publica el poema Howl, llibre que es censurat per obscenitat i considerat escandalós a causa de la cruesa del seu llenguatge. En 1963 publica Kaddish, on descriu la bogeria de la seva mare morta. Durant les dècades següents es trobarà en el centre de l'activisme polític, fins la seva mort al 1997. Altres títols de l'obra de Ginsberg són Reality Sandwiches (1960), Planet News (1968), The Fall Of America (1972), Mind Breaths (1977), Plutonian Ode (1981), White Shroud Poems (1985), Cosmopolitan Greetings Poems (1994), Illuminated Poems (1996).

barcelona shoots VII




P.S: És el post número 100!

dimecres, 8 de juliol del 2009

dimarts, 7 de juliol del 2009