dimarts, 16 de novembre del 2010

fotògrafs: Diane Arbus


A través de l'art cadascú busca alliberar els seus dimonis particulars. Diane Arbus, ho va fer a través d'un conjunt de fotos poblades de personatges singulars. Va fotografiar aquell costat fosc de la vida plena de monstres quasi humans, d'éssers estrafolaris i dramàtics, d'éssers trets d'un malson. Tot organitzat en una foto amb una gran sensibilitat i una emocionada subtilesa.
El seu mètode va ser senzill: anar a la trobada de lo grotesc, d'una galeria de freaks, prostitutes, travestits, captaires, persones deformes, bessons, malalts mentals, marginats, famílies disfuncionals i fenòmens de circ. Un inigualable museu d'homes, dones i nens deixats al marge del gran “somni americà”.  Fotos en blanc i negre que treballen exhaustivament la llum i les ombres, però  no obstant això els personatges retratats són tan impactants que l'espectador es fixa molt poc en la seva qualitat. 



1 comentari:

  1. Anònim11/18/2010

    Coi, vampir...no et donen ganes de pertanyer a aquest grup?...ens passem mitja vida volent ser "guapos" i acceptats...l´altra mitja volent ser lletjos i acceptats per nosaltres mateixos.

    ResponElimina