dimarts, 7 d’abril del 2009

Kurt Vonnegut (1922 – 2007)

Icona de la contracultura dels EUA, i un dels més destacats escriptors del seu país durant la segona meitat del segle XX. La seves novel·les es troben sobre tot emmarcades a la ciència ficció sempre amb una visió crítica i humorística de la societat contemporània.
La seva obra va néixer marcada per l'experiència de la Segona Guerra Mundial: capturat pels nazis, va passar els últims dies de la guerra en un escorxador de Dresden, just quan l'exèrcit aliat bombardejava la ciutat.
Autor de moltes novel·les de ciència ficció, de relats i d'assaig, Vonnegut es va fer conèixer per la seva crítica social i per l'humor negre que exemplifica una anècdota d'aquests últims anys de la seva vida: "Denunciaré una companyia tabaquera perquè al paquet de cigarretes m'havia promès que em mataria, però encara sóc viu".
Després de llegir fa uns anys "Esmorzar de campions" ara estic llegint "Matadero cinco" la seva primera obra important publicada el 1969 i que va ser un èxit immediat. Vonnegut narra en aquesta novel·la la història d'un supervivent d'un bombardeig (autobiogràfic) que anys després és segrestat per uns alienígenes. La història esbojarrada permet que es reflexioni sobre el caràcter aleatori del temps, la mort o la irracionalitat de la guerra, però sempre amb una postura surreal i humorística.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada